Sunday, April 17, 2022

E-ITSPEA 13: Teistmoodi IT

 Pliiats puuetega inimestele.

 

Ameerika firma Griffin on välja töötanud seadme MouthStick Stylus, mis avab ukse internetimaailma inimestele, kes ei oska puutetundlikku ekraani ega klaviatuuri kasutada.

 


Seade on lihtne, nagu kõik geniaalne. See on kumer alumiiniumvarras. Ühes otsas on kelluke, mida saab suust haarata. See muudab seadme mõnevõrra sarnaseks snorkliga. Teises otsas on spetsiaalne otsik, mis imiteerib ekraanil sõrme puudutust.

 

Pliiatsit suu abil juhtides saavad puuetega inimesed iseseisvalt kasutada nutitelefone või tahvelarvuteid. Sellisel juhul saab elektroonikaseadme asetada spetsiaalsele alusele või lihtsalt lauale.

 

MouthStick Styluse ergonoomika on peensusteni läbi mõeldud. Huulik on Y-kujuline kõrgetasemelise mugavuse ja kontrolli tagamiseks. See pliiatsi osa on valmistatud roostevabast terasest, mille peale on pandud eemaldatavad padjad, mida on lihtne puhastada. Toru ots, mis on otsekontaktis mobiilividinaga, on painduv: see võimaldab võlukeppi mugava nurga alla painutada.

No comments:

Post a Comment

E-ITSPEA 15: Eetika ja IT

  Brukeri ettevõte Ligi 60 aastat on Bruker edendanud loodus- ja meditsiiniteadusi kogu maailmas. Seejuures annab see olulise panuse meie üh...