Sunday, April 24, 2022

E-ITSPEA 14: Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

 Trollimine

Mõiste "internetitroll" viitab tavaliselt netikommentaatorile või arutelus osalejale, kelle eesmärk on tekitada vastuolulisi ja ennekuulmatuid kommentaare postitades konflikti teiste vestluskaaslaste vahel.


Kuidas Interneti-trollimist ära tunda?

Trolle on üsna lihtne märgata, kuna neid on kõikjal – sotsiaalmeedias, online-mängude saitidel, uudistelehtede kommentaaride jaotistes ja veebifoorumites.
 
Veebitrolle on mitut sorti, alates inimestest, kes postitavad meelega tüütuid või vastuolulisi kommentaare, et enda lõbuks vaidlusi tekitada, kuni küberkurjategijateni, kes taotlevad võrgus muid pahatahtlikke eesmärke.

Mida teha, kui satute Interneti-trolli kommentaari otsa

"Ära toida trolle" on põhireegel, mida tuleb nende kurjategijatega võrgus suhtlemisel järgida. Vastasel juhul saate asja ainult hullemaks teha, kui annate trollidele seda, mida nad tahavad – tähelepanu.
 
Sotsiaalvõrgustikud Facebook, Twitter ja Instagram pakuvad tööriistu, mis hoiatavad trollide eest, kes sihilikult teisi kasutajaid hirmutavad, kellegi teise isikuandmeid kõigile vaatamiseks avaldavad.
 
Kui Interneti-trollimine muutub küberjälitamiseks, küberkiusamiseks, intiimseks ahistamiseks, solvamiseks või muuks tegevuseks, mis võib olla vastuolus erinevate seadustega, võite pöörduda õiguskaitseorganite poole.

 

Ole lahke ja austa teisi inimesi!


No comments:

Post a Comment

E-ITSPEA 15: Eetika ja IT

  Brukeri ettevõte Ligi 60 aastat on Bruker edendanud loodus- ja meditsiiniteadusi kogu maailmas. Seejuures annab see olulise panuse meie üh...