Thursday, February 17, 2022

E-ITSPEA 3: Uus meedia...?

 

Uus meedia

Uus meedia selle laiemas tähenduses võimaldab teavitada Maa elanikkonda maailmas toimuvast. On üldtunnustatud, et see mõiste hõlmab kõiki massidele kättesaadavaid teabekandjaid: trükitud ajalehed, raadio ja televisioon ...

Internetist on saanud ülemaailmne virtuaalne arvutivõrk, mis annab igale inimesele võimaluse kasutada oma lõputuid infovõimalusi, vastu võtta ja samaaegselt edastada infot teistele kasutajatele.


Selle tööriista peamine eelis on võimalus moodustada individuaalne teabeportfell. Teisisõnu, iga kasutaja valib uudised, millest ta teada soovib. See on ainulaadne funktsioon, mida ei saa rakendada trükiväljaannetes ega traditsioonilistes pressiteates. Interneti-meedia eelised ei lõpe sellega.


Kui uus meedia oleks täiesti veatu, siis vajadus muud tüüpi meedia järele lihtsalt kaoks. Kuna televisioon, ajakirjandus ja isegi raadio on tänaseni elus, paneb imestama, kui hea on Internet uudisteallikana.


Ebakindlus. Seda tüüpi meedia esimene ja võib-olla ka peamine puudus. Sa ei saa kunagi olla 100% kindel, et avaldatavad uudised vastavad tõele. Võib-olla ei olnud see, mida peeti nimiväärtusega, midagi muud kui pettus, kõrvalekalle, rämpspost või ostetud uudis. Selline puudujääk viitab meile kollasele ajakirjandusele.




No comments:

Post a Comment

E-ITSPEA 15: Eetika ja IT

  Brukeri ettevõte Ligi 60 aastat on Bruker edendanud loodus- ja meditsiiniteadusi kogu maailmas. Seejuures annab see olulise panuse meie üh...