Thursday, March 3, 2022

E-ITSPEA 5: Tarzan suurlinnas: võrgusuhtluse eripäradest

 Netikett

3. Jaga oma teadmisi

 

Mina ütleks et see on pigem reegel: Aidake teisi seal, kus saate.

 

Internetis ilmub ainult see teave, mis on huvitav paljudele inimestele või vähemalt veidi kasulik autorile. Seetõttu võib inimestel tekkida küsimusi, millele veebis vastust ei leita. Sel juhul on lootus ainult lahketel inimestel, kes suudavad anda inimesele 5 minutit abistamiseks. Maailm muutub paremaks paigaks, kui aitame teisi ja oleme ise õnnelikumad.

 

Paljud on tuttavad saidiga Stackoverflow.com – küsimused ja vastused programmeerijatele. Mitte nii kaua aega tagasi käivitasid nad platvormi StackExchange, mille põhjal saab igaüks luua oma küsimuste ja vastuste saidi mis tahes teemal. StackExchange maksab raha (alates 129 dollarist kuus), kuid on beetaversiooni ajal tasuta. 


Räägin teile esmamuljetest teenusest.

Paar korda vaatasin kõigi "alarmide" nimekirja. Töödeldud kõige lihtsam. Vaatasin vanu alarme, mille järgi tegutseti. Oletame, et kui häire oli vastuse lingil, moderaator jättis kommentaari palvega lisada vastusele üksikasju, autor ei teinud seda piisavalt pika aja jooksul, siis kannan vastuse kommentaarile küsimusele. Keerulisemad ärevused, kui aega on, püüan ajusid ragistada. Püüan aidata inimesi ja tihti õpin niimoodi uusi asju enda jaoks.

 

Loodan väga, et minu tehtud juhised või vastused kellegi küsimustele olid kellelegi kasulikud! Ära ole isekas – aita teisi, kui saad, sest igal hetkel võid olla nende asemel.

No comments:

Post a Comment

E-ITSPEA 15: Eetika ja IT

  Brukeri ettevõte Ligi 60 aastat on Bruker edendanud loodus- ja meditsiiniteadusi kogu maailmas. Seejuures annab see olulise panuse meie üh...